Web Analytics Made Easy - Statcounter

هفته گذشته هم همه چیز تحت الشعای هنرمندان درگیر شده با بیماری کرونا بود و البته در این میان اخبار و اتفاقات دیگری هم رسانه ای شد که از آن میان می توان به تولدها و تولیدات متفاوت دنیای سینما و تلویزیون در روزهای کم کاری دنیای فرهنگ و هنر اشاره کرد.

مرد بارانی هفته؛ فرامرز قریبیان

27 آبان تولد فرامرز قریبیان بود، بازیگری که قطعا در سینمای ایران تکرار نمی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او در همکاری های متفاوتی که با مسعود کیمیایی داشته است کارنامه ای سنگین از ایفای نقش های خاص را در دنیای بازیگری به نام خود ثبت کرده است. بازیگر فیلم های آخرین خون، کانی مانگا، منطقه ممنوعه، می خواهم زنده بمانم و سریال های تکیه برباد، پیداو پنهان، باغ شیشه ای و روزحسرت و... قطعا بخشی از شناسنامه سینمای ایران است که به این راحتی ها تکرار نخواهد شد.

او که سه سیمرغ بلورین  بهترین نقش اول مرد را  برای بازی  در فیلم های بندرمه آلود، ترن و مردبارانی را  در کارنامه خود دارد، در کسوت کارگردان نیز توانست رزومه ای خوب از خود به جای گذارد. چشمهایش فیلمی به کارگردانی قریبیان که با نگاه به داستان داش آکل صادق هدایت کارگردانی و بازی کرد و برای بازی دراین فیلم موفق به دریافت جایزه بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم حراره شد.

خبرگزاری برنا زادروز تولد فرامرز قریبیان را به همه دوستداران سینمای ایران تبریک می گوید.

 دست به عصای هفته؛ ابراهیم حاتمی کیا

هفته گذشته بالاخره پس از رایزنی های بسیار ابراهیم حاتمی کیا کارگردانی پروژه عظیم حضرت موسی(ع) را پذیرفت. سریالی که با درگذشت زنده یاد فرج الله سلحشور و بیماری جمال شورجه همچنان در سیما فیلم روی زمین مانده بود و مدیران تلویزیون به دنبال گزینه ای مناسب برای پروزه الف خود بودند. حاتمی کیا که تاکنون دو مجموعه تلویزیونی خاک سرخ و حلقه سبز را برای تلویزیون ساخته است این بار قدمی بزرگ برداشته و کارگردانی یکی از آثار فاخر را برعهده گرفته است. باید دید او که در کارگردانی تلویزیون کارنامه ای متوسط دارد از پس این سریال سنگین بر می آید یا خیر!

حاتمی کیا خود می گوید این پروژه را برای ادای احترام به زنده یاد سلحشور پذیرفته ولی مدتی است که فیلمنامه برای بازنویسی در اختیارش قرارگرفته است.  به نظر می رسد کارگردان آژانس شیشه ای و از کرخه تا راین  گزینه ای مناسب برای تلویزیونی ها باشد، فردی که کارنامه درخشانی در کارگردانی فیلم های دفاع مقدس  در داخل و خارج داشته باید این باز در یک کار تاریخی- مذهبی خود را محک بزند.

کرونا باز هفته؛ منیژه حکمت

منیژه حکمت  تهیه کننده و کارگردانی کم کار اما گزینه کار است او که برای اولین کارگردانی اش یعنی زندان زنان دو جایزه بهترین فیلمنامه و بهترین کارگردانی از جشن خانه سینما گرفت از خود کارهای ماندگاری همچون سه زن و لالایی را به جا گذاشته است. اما این بار تصمیم دارد در روزهای پر تب و تاب پاندمی کرونا دست به کاری جدید بزند. او که پروانه ساخت منفی کرونا را به تازگی گرفته است می خواهد در مورد ویروس جهانی فیلم بسازد. باید دید زاویه دید او به این بیماری چیست؟

همبازی هفته؛ پولاد کیمیایی و مهران مدیری

پولاد کیمیایی که با بازی در فیلم تجارت پدرش مسعود کیمیایی پا به عرصه بازیگری گذاشت، از ابتدای فعالیتش در عرصه بازیگری در نقش های دوم فیلم های پدرش ظاهر شد ولی بعد از مدتی تلاش کرد تا از زیر چتر سینمای پدر درآمده و خودش را در قالب های دیگر و با کارگردان های دیگر محک زند. بسیاری بر این باورند که پولاد بهترین بازی اش را در مرگ تدریجی یک رویا  فریدون جیرانی تجربه کرده ولی خودش پولاد کیمیایی را برای بازی درفیلم جرم،  شایسته سیمرغ می داند که البته به دست نیاورد و همین عدم موفقیت او را مقاوم تر و مستقل تر کرد و بازی در گشت ارشاد را پذیرفت. 

او این بار پولاد کیمیایی باز نقشی دیگر در خائن کشی مسعود کیمیایی را پذیرفته و با مهران مدیری همبازی شده است. بازیگر و کارگردانی که خود برندی برای  سریال های تلویزیونی ، گاهی سینمای  حتی شبکه نمایش خانگی است. اینکه مسعود کیمیایی این بار با سینمای خاص خودش یک گروه ناهمگون را دعوت کرده تا  زندگی مهدی بلیغ مشهورترین سارق و کلاهبردار ایرانی را به سینما بازگرداند، اتفاقی جذاب در سینمای ایران است. باید دید که چه کسی نقش این کلاه بردار که به آرسن لوپن ایران مشهور است و حتی یک بار کاخ دادگستری را فروخته ؛ برعهده می گیرد.

قربانی هفته؛ پرویز پورحسینی

علیرغم تمامی هشدارها و انتقادها کروناهمچنان جان هنرمندان را در معرض خطر قرار می دهد. پرویز پورحسینی اولین هنرمندی نیست که با این ویروس درگیر شده و آخرین نفر هم نخواهد بود، بازیگر نقش ماندگار امیرکبیر و هنرمند بااخلاق در سکوت خبری کرونا گرفت و سر از بیمارستان فیروزگر  و بخش مراقبت های ویژه درآورد.

پورنگ پورحسینی فرزندش که وظیفه اطلاع رسانی از وضیت پدر را برعهده گرفت هفته پیش از روند رو به رشد بیماری و ناپایداری وضعیت بازیگر سریال بچه مهندس خبر داد اگر چه پیشتر مدیرعامل مؤسسه هنرمندان پیش‌کسوت گفته بود وضعیت او خوب است و به دلیل نداشتن بیماری زمینه ای در حال بهبودی است.

 خبرگزاری برنا برای پرویز پورحسینی  که  همواره نامش در کنار بزرگان سینما و تئاتر مانند علی حاتمی و حمید سمندریان قرار گرفته است آرزوی سلامتی دارد.

معترض هفته؛ علی نصیریان

ظاهرا خانه هنرمندان در ساخت سردیس های هنرمندان و سفارش کار تا حد جبران ناپذیری به بیراهه رفته است چرا که سردیس عباس کیارستمی هم بدون عینک مشهورش رونمایی شد و اگر چه زنده یاد کیارستمی نتوانست به این سردیس اعتراض کند اما علاقمندانش زبان به انتقاد گشودند و گفتند یعنی حتی طراح یک بار هم این چهره جهانی سینمای ایران را ندیده است!! اما علی نصیریان درباره سردیسش لب به اعتراض گشود تا یکی از چهره های این هفته خبرگزاری برناباشد. لطفا چهره ی مرا حدس نزنید!!

دادخواه هفته؛ فرشته حسینی

هفته گذشت فرشته حسینی بازیگر افغان مقیم ایران زبان به انتقاد باز کرد و از وضعیت مهاجران افغانی که حتی نمی توانند یک سیم کارت ساده را به نام بزنند انتقاد کرد. او در صفحه اینستاگرامش در مورد جفایی که به مادرش در دفتر خدمات شده سخن گفت. اما بلافاصله وزیر جوان حاضر در صفحات مجازی پیگیر ماجرا شده و در پستی با عذرخواهی از این هنرمند جوان گفت که منعی برای مهاجران قانونی برای ثبت سیم کارت وجود ندارد و دستور رسیدگی به موضوع و جریمه دفتر متخلف را داد.

اگر چه فرشته حسینی اول هفته را خوب شروع نکرد اما به تدریج هفته ای پربار را داشت به طوری که اولین قسمت مجموعه نمایش خانگی قورباغه که از اواخر اذرما پخش می شود اولین پوسترش را با چهره فرشته حسینی در نقش لیلای این سریال رونمایی کرد و منیر قندی برای بازی در دسته دختران از او دعوت به همکاری کرد. به این ترتیب فرشته حسینی در شبکه های نمایش خانگی به چهره ای آشنا در میان بیننده های پروپاقرص این پلتفرم در می آید و در کنار یکی از سوپراستارهای دهه 70 یعنی نیکی کریمی دسته دختران را تشکیل می دهد.

متولدین هفته؛ حامد بهداد و گلاب آدینه

حامد بهداد بازیگر دوست داشتنی و خاص سینمای ایران که با فیلم رضامیرکریمی (قصر شیرین) سال گذشته را بسیار پربار پشت سر گذاشت اما برای سریال دل با انتقادهای بسیاری مواجه شد. هفته گذشته در روز تولدش رکورد تبریک ها را شکست جالب اینکه بسیاری از شخصیت های هنری و حتی ورزشی و سیاسی در فضای مجازی تولد او را تبریک گفتند. و البته سلطان بانوی سینمای ایران هم با سیل تبریکات تولدش مواجه شد و به یکباره در راس اخبار فضای مجازی جای گرفت. او قرار است نمایش «بانوی محبوب من» را برای سال آینده روی صحنه ببرد.

ستاره هفته؛ علی انصاریان

هفته پیش خبرگزاری برنا از گمانه زنی ها در مورد انتخاب علی انصاریان به عنوان مجری پنج ستاره  خبر داد، این هفته انتخاب وی اطلاع رسانی شد، به این ترتیب علی انصاریان جایگزین حمید گودرزی شد که جای پژمان بازغی را در کودک شو گرفته است. به نظر می رسد تهیه کنندگان مسابقات تلویزیونی مانند شطرنج بازانی عمل می کنند که با جابه جایی مهره های در اختیار بهترین بازی های خود را روی آنتن می برند.

خوشبخت هفته، بابک کریمی

بابک کریمی با بازی در فیلم «زندگی پیش رو» مقابل سوفیا لورن بازیگر پرآوازه و ستاره هالیوود قرار گرفت. کریمی که جایزه های بین المللی برلین و اسکار را در کارنامه خود داشته این بار در کنار ستاره هالیوودی روزهای خوشی را گذراند به طوری که  در گفتگوی اختصاصی با «نیک ویوارلی» خبرنگار نشریه ورایتی درباره همکاری با «سوفیا لورن» و تجربه بازی در کنار وی گفته است:«می خواهم از عبارتی استفاده کنم که زمانی «روبرتو بنینی» درباره فرصت همکاری با «فدریکو فلینی» گفته بود و آن را شبیه احساسی توصیف کرده بود که یک کشیش محلی، از خدمت کردن در کنار پاپ به دست می‌آورد. راه بهتری برای توصیف آن ندارم.

به نظر می رسد این همبازی شدن با ستاره ایتالیایی هالیوود به مراتب برای کریمی ارزشمندتر از تمامی جوایز و قدردانی ها باشد. بخصوص زمانی که سوفیا لورن از او خواسته تنها سوفیا صدایش کنند و با بابک کریمی دوستانه گپ زده است. اگر او چهره هفته نیست پس کیست؟

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: حامد بهداد مسعود کیمیایی مهران مدیری علی انصاریان گلاب آدینه ابراهیم حاتمی کیا پولاد کیمیایی فرامرز قریبیان فرشته حسینی پرویز پورحسینی پولاد کیمیایی مسعود کیمیایی سینمای ایران فرشته حسینی حاتمی کیا برای بازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۲۷۰۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵ معلم از ۵ دهه ؛ از پرویز فنی‌زاده تا رضا عطاران

به گزارش تابناک به نقل از همشهری آنلاین، در دهه پنجاه مهم‌ترین شمایل معلم پرویز فنی‌زاده در «رگبار» بود و در اواخر این دهه فرامرز قریبیان در «جنگ اطهر» نقش معلم انقلابی را ایفا کرد. شاید بتوان گفت تنها در دهه شصت تعداد قابل توجهی کاراکتر معلم به فیلم‌های ایرانی راه پیدا کردند؛ از خسرو شکیبایی در فیلم «رابطه» تا هما روستا در فیلم «پرنده کوچک خوشبختی» و علی نصیریان در «جاده‌های سرد» و مجید مجیدی در فیلم «شنا در زمستان»، چند نمونه از پرداختن سینمای دهه شصت به شخصیت‌های معلمند. از دهه هفتاد از تعداد فیلم‌هایی که معلم‌ها در آنان نقش محوری ایفا می‌کردند، کاسته شد. آنچه پیش رو دارید مروری است بر ۵معلم به‌یادماندنی سینمای ایران در طول ۵دهه.

دهه پنجاه؛ آقای حکمتی (پرویز فنی‌زاده در فیلم «رگبار»)


به‌یادماندنی‌ترین تصویر معلم در سینمای قبل از انقلاب که معمولا عنایتی به حرفه معلمی نشان نمی‌داد. در فیلم «رگبار» آقای حکمتی معلمی است که به محله‌ای در جنوب شهر آمده است. مدرسه مهم‌ترین و محوری‌ترین لوکیشن فیلم «رگبار» است و فیلمساز تصویری دقیق و پرجزئیات از فضای آموزشی مدارس در ابتدای دهه پنجاه ارائه می‌دهد. اداره‌کردن کلاسی شلوغ با پسربچه‌هایی شیطان مهم‌ترین مشکل آقای حکمتی در نیمه اول فیلم است‌. فیلم با علاقه‌مندی آقای حکمتی به عاطفه، خواهر یکی از دانش‌آموزان، وارد فضایی عاطفی می‌شود و درنهایت هم با انتقال از مدرسه و ترک محله به پایان می‌رسد. معمولا به انبوه تمثیل‌ها و استعاره‌ها در فیلم «رگبار» اشاره می‌شود و آنچه کمتر به آن توجه شده، تصویر ملموس معلمی است که نمی‌خواهد تن به آنچه هست بدهد. آقای حکمتی یکی از ملموس‌ترین غریبه‌هایی است که نویسنده و کارگردان «رگبار» در طول دوران فعالیت هنری‌اش آفریده است.

دهه۶۰؛ بیژن امکانیان در «دبیرستان»


علی ناصری، معلم زیست‌شناسی در فیلم «دبیرستان» (۱۳۶۶) با ایفای نقش بیژن امکانیان، در دهه‌ای که تعداد زیادی از شخصیت‌های سینمای ایران معلم بودند، به چند دلیل شاخص و به‌یادماندنی است؛ معلمی که خود سابقه اعتیاد داشته و مثل بیشتر معلم‌های سینمای ایران در دهه شصت آرمانگراست و می‌کوشد شاگردانش را از دام اعتیاد بیرون بکشد. فیلم به‌عنوان ملودرامی تلخ، یکی از موفق‌ترین آثار سینمای ایران در دهه شصت است که سال۶۶ سینماروهای زیادی را در شهرستان‌ها جذب سینما کرد. شخصیت سمپاتیک معلم و نحوه برخورد و تعاملش با شاگردان و چهره بیژن امکانیان به‌عنوان یکی از بازیگران مهم دهه شصت، تصویری از «دبیرستان» برای سینماروهای دهه شصت ساخت که دوست‌داشتنی و تأثیرگذار بود.

رامین پرچمی در «ضیافت»(۱۳۷۴)


رامین پرچمی در فیلم «ضیافت» تنها کسی از رفقای دبیرستانی است که از محله‌اش نمی‌رود و نخستین نفری هم هست که به کافه ماطاووس می‌آید تا به عهدی که سال‌ها پیش با رفقا بسته‌اند وفادار باشد. بین شخصیت‌های فیلم «ضیافت»، رامین پرچمی معلم است؛ معلمی که سطح زندگی‌اش از همه رفقا پایین‌تر است و ازدواج نکرده و راز علاقه‌اش به منیر خواهر عبد(پارسا پیروزفر) را هم مکتوم نگاه داشته است. در فیلمی که فرصت کافی برای پرداختن به همه حاضران در کافه ماطاووس ندارد و از نیمه دوم بیشتر بر علی یزدانی (فریبرز عرب‌نیا) و رامین (بهزاد خداویسی) متمرکز است، شخصیت رامین پرچمی به‌عنوان معلمی شریف بیشتر در یادها می‌ماند؛ معلمی که پاسدار رفاقت است و گذشته را فراموش نکرده است.

رضا عطاران در «ورود آقایان ممنوع»۱۳۸۹


تصویری طنز آمیز از معلم در فیلمی کمدی که پرفروش و پرتماشاگر از کار درآمد. رضا عطاران در «ورود آقایان ممنوع» تصویری از معلم در سینمای ایران به نمایش می گذارد که مسبوق به سابقه نبود.مدیر یک مدرسه دخترانه خصوصی با ورود آقایان به مدرسه خود شدیداً مخالف است، اما وقتی دبیر شیمی دانش آموزان المپیادی به علت زایمان، شش ماه مرخصی می‌گیرد، مجبور می‌شود تا یک دبیر جایگزین به دبیرستان بیاورد؛ ولی تلاش وی برای یافتن دبیر المپیاد زن در میانه سال تحصیلی بی‌فایده است و وی مجبور است یک مرد را به عنوان تنها گزینه بپذیرد تا از رقابت المپیاد جا نماند اما ورود این آقای معلم مجرد و بی‌دست‌وپا، و شیطنت دختران دانش‌آموز، و تجرد خانم مدیر جدی و بداخلاق که تا به حال خواستگاری نداشته، باعث ایجاد اتفاقات بسیار خنده داری می‌شود. دختران دانش‌آموز دست به یکی کرده و با کمک پدر یکی از دانش آموزان، اردویی را تدارک می‌بینند تا این دو مجرد میانسال را در روبه‌روی یکدیگر قرار دهند. رضا عطاران در «ورود آقایان ممنوع» یکی از بامزه ترین شخصیت های معلم سینمای ایران را ساخته است.


 منبع: همشهری آنلاین

دیگر خبرها

  • فیلم های پایان هفته تلویزیون از نگاهی دیگر
  • وضعیت تلخ اقتصاد ایران در خاطره‌گویی فوتبالیست سابق در تلویزیون | فیلم
  • تلویزیون در تعطیلات آخر هفته چه فیلم‌هایی پخش می‌کند؟
  • «قصه های مجید» و «معصومیت از دست رفته»؛ تدارک تلویزیون برای آخر هفته
  • بادیگارد، طلا و مس با مصلحت در آخر هفته تلویزیون
  • ۵ معلم از ۵ دهه؛ از پرویز فنی‌زاده تا رضا عطاران 
  • ۵ معلم از ۵ دهه سینمای ایران؛ از پرویز فنی‌زاده تا رضا عطاران 
  • مربی سابق استقلال: با این وضعیت شانس قهرمانی پرسپولیس بیشتر است | تیم اوسمار به هر رقیبی حداقل ۲ گل می زند
  • ۵ معلم از ۵ دهه ؛ از پرویز فنی‌زاده تا رضا عطاران
  • شش دانگ حواس حردانی به استقلالی سابق!